Hälsoträning

Medimar erbjuder dig olika typer av individuell träning.

Vi har personlig träning där våra fysioterapeuter skräddarsyr ett personligt träningsprogram utifrån dina förutsättningar. Du kan sedan självträna i en lugn och trygg miljö i Medimars gym.

 • Styrketräning
  Stark muskulatur gör att du orkar bättre och förebygger skador och överbelastningsbesvär. Vill du komma igång med styrketräning eller vill du ha tips om hur du tar dig vidare till nästa nivå? Våra fysioterapeuter hjälper dig gärna! Köp ett träningskort i Medimars eget gym eller få ett träningsprogram att använda där just du vill träna.

 • Konditionsträning
  Bra kondition är viktigt för din hälsa och ditt välbefinnande.
  Vill du få råd om träning och förbättra din kondition, nybörjare som elitmotionär, våra fysioterapeuter hjälper dig gärna! Tips! Komplettera med någon av våra konditionstester, se http://www.medimar.ax/fysioterapi/halsotest

 • Rörlighetsträning
  God rörlighet är en förutsättning för optimal funktion i rörelse- och stödjeapparaten. Rörlighetsträning är en av grundstenarna i både träningslära och rehabilitering. Metoden går ut på att träna muskulaturen när den är utsträckt. Då växer muskulaturen till på längden och därigenom uppnås en ökad rörlighet. Som bonus blir du starkare och stabilare.

 • Stabilitet.
  Vi ser stabilitet i ett helhetsperspektiv där grundstabiliteten sitter i bål- och höftmuskulaturen. Är den stark och uthållig så sprider sig stabiliteten ut till de andra lederna som knä/fot och axel/armbåge. Vi fokuserar därför alltid på att öka bål- och höftstabiliteten innan eller i samband med annan träning. Finns även som gruppträning.

 • Löpteknik och träning
  En bra löpteknik innebär att du blir snabbare men framförallt effektivare i din löpning. Man ser även en klart skadeförebyggande effekt med bra löpteknik kombinerad med styrketräning. Passar dig som kanske ljust börjat eller löpt ett tag och söker nya utmaningar eller för dig med skadebekymmer. Finns även som gruppträning.

 • Seniorträning
  Åldern behöver inte vara något som stoppar dig från träning! Tvärtom, vetenskapliga studier har visat att muskelstyrkan kan tränas med god effekt. Förlust av muskelstyrka och muskelmassa är den största anledningen till åldersrelaterad ohälsa. Vi hjälper dig att inspireras till att träna kondition, styrka, balans och rörlighet på ett skonsamt sätt som passar just dig. Finns även som gruppträning. Gruppträningen gör även att man träffar andra och inspirerar varandra.

 • Neurologisk rehabilitering
  I ändamålsenliga, lättillgängliga lokaler kan du träna såväl styrka, balans och kondition såsom förflyttningar och gång. I lokalen finns motomedcykel, armcykel, barr och tippbräda. Vi bistår gärna med fysioterapeutisk handledd träning och stöd i den individuella träningen som kan göras med eventuella personliga assistenter. Finns även som gruppträning.
   
 • Pausgymnastik
  Handledning och rådgivning för företag eller privatpersoner som vill lära sig mer om praktisk pausträning i vardagen. Vi anpassar utformandet efter dina behov och antal träffar kan variera mellan en till fyra gånger. Finns även som gruppträning.

  
Se tider för självträning i dokumentet "självträning" här intill.